marți, 18 martie 2008

Teatru - Mascariciul




Pentru ca am vazut aceasta piesa acum aproximativ o saptamana si tot spun ca vorbesc despre ea, dar fiind prinsa cu manualele de publicitate(vezi post-ul anterior) nu reusesc.
Piesa in 2 personaje:
Vasili Vasilici Svetlovidov - Horaţiu Mălăele
Nikita Ivanici - Niculae Urs.
"Măscăriciul este un eveniment teatral de suflet pentru orice spectator, chiar şi pentru acela care calcă rar prin teatre. Nu îl va putea uita multă vreme, îl va amuza copios, dar şi impresiona, privind altfel actorii şi viaţa lor".
Cu adevarat o piesa impresionanta pentru ca, "citind" printre randuri, privind mai departe de umorul debordant transmis de Malaiele, se vede viata actorilor. Acea viata adevarata, imbracata de multe ori in zdrente si in mese ca aceea din piesa. Pentru a ma face inteleasa exista o bucata in care Vasili si Nichita iau o masa imaginativa....mimand degustarea mancarurilor alese si a alcolului rafinat.
Chiar si partea in care Nichita este invatat cum sa joace prezinta destul de dur realitatea. A fi actor inseamna mai mult decat retinerea replicilor. Presupune gratie si coordonare, repetitii infinite pe aceeasi bucata, fler, si acel dar pe care il au putini, darul de a trece peste problemele cotidiene si de a se transpune in pielea personajului lor!
O piesa cu adevarat exceptionala. O recomand cu caldura tuturor iubitorilor de teatru (sau nu).


pentru ca si ei sunt alaturi de actori:

Regia: Horaţiu Mălăele
Decorul: Nina Brumuşilă
Costumele: Adriana Popa
Muzica: George Marcu
Dramatizarea şi adaptarea scenică: Niculae Urs şi Horaţiu Mălăele





4 comentarii:

YukiAme spunea...

simona, ai vazut-o lunea trecuta, pe 10 martie, la Bulandram sala de langa Gradina Icoanei?

puisorul cufurit spunea...

Merg si eu pe 30 la Cafeneaua, in regia lui malaiele. O sa scriu articol.

Simona spunea...

nu! p 11. poate data viitoare stabilim o data sa iesim impreuna! :)
la bulandra am mai vazut casatoria, sorry si pacat ca-i curva. asta din cele vazute in ultima vreme. am in plan prezentari si pt ele! :)

pt puisor....super tare cafeneaua! am vazut-o acum 1 an sau 2! park as revedea-o :-?

YukiAme spunea...

@puiosrul : omg, ai reusit sa iei bilete!! nici nu stii de cata vreme ma chinui sa iau bilete la piesa aia ( am mai vazut-o acu' vreun an); e foarte tare, dar cred ca " Mascariciul " e mai buna :)