vineri, 7 decembrie 2007

Mitch Albom-Marti Cu Morrie


Stand si privind in gol la biblioteca in cautarea unei carti (mai ceva k insetatul in desert) am dat peste aceasta! Nu stiu sigur ce m-a atras (mai rasfoisem vreo 10 pana sa ajung la ea)! Cred ca m-a captivat de la primul rand!
Scuzati daca nu o sa excelez dar nu am mai facut de multicel o recenzie la o carte!
Subiectul este unul tragic: unul dintre acei mari profesori se imbolnaveste de o boala care ii paralizeaza trupul de la picioare in sus.
In loc sa se planga si sa dispere acest profesor il "antreneaza" pe elevul sa preferat din facultate pentru batalia cu viata, cu dragostea, cu succesul dar mai ales cu moartea.
Doua citate care mi-au placut mult: "fara dragoste suntem pasari cu aripile frante" si "daca ai cazut la pat, esti mort".
In timpul "antrenamentelor" sunt discutate probleme existentiale cu care generatia noastra se confrunta din ce in ce mai mult:
1. cariera. Multi dintre noi uita ca mai exista si altceva in afara de ea. Ne pierdem in multinationale, alergam
dupa faima si bani, uitam cine suntem si de unde venim.
2. familia si ce mai inseamna ea, ce ar trebui sa insemne si care sunt principalele coordonate pentru o relatie de succes.
3. moartea...este subliniat faptul ca trebuie sa invatam sa acceptam si moartea pentru ca si ea, este parte din viata.
4. emotiile. oamenilor le e frica sa isi exprime emotiile. de cele mai multe ori nici in intimitate nu se lasa coplesiti de ele, fiindu-le rusine de slabiciunile lor.
ei, ma opresc aici cu enumerarea capitolelor pentru ca nu vreau sa dezvalui toate secretele.
eu o recomand pentru ca e dragutza si chiar atinge puncte sensibile, e plina de maxime, cugetari si aforisme, si e una din acele carti de relaxare pe care o retii usor si pe care o savurezi.

Acestea fiind spuse va doresc lectura placuta!

Niciun comentariu: